Stiri

Recuperarea rezilientei, la risc - Swiss Re Institute

03 Jul 2022

Economia mondiala si-a recapatat rezilienta macroeconomica in 2021, dar provocarile intampinate fac ca redresarea sa fie fragila, potrivit unui nou raport al Institutului Swiss Re.


Ora de Risc: Case pe credit - de ce iti cere banca sa te asiguri

03 Jul 2022

Multi romani si-au cumparat o casa sau un apartament cu un credit ipotecar. La semnarea contractului, ca si conditie obligatorie de acordare, regasim obligatia debitorului de a isi incheia asigurari pentru locuinta (respectiv PAD si asigurarea facultativa) cesionate in favoarea bancii care acorda creditul. De ce se regaseste aceasta conditie in contractele de credit ipotecar? Care sunt riscurile acoperite printr-o polita PAD sau printr-o politia de asigurare facultativa si cum pot ele ajuta banca si clientul? Exista riscuri care nu se pot asigura? Daca da, care sunt ele? Despre toate acestea si nu numai, puteti afla mai multe marti, 5 iulie, in emisiunea "Ora de Risc" de la invitatul acestei editii speciale, Directorul General al ROM INSURANCE Broker, Alexandru TIVADAR.


Studiu EY: Activitatea globala IPO a incetinit progresiv in primele doua trimestre din 2022

03 Jul 2022

Activitatea globala IPO a incetinit progresiv in T1 si T2 2022, ceea ce a dus la o scadere considerabila atat a numarului de tranzactii, cat si a incasarilor. Volatilitatea crescuta, cauzata de tensiunile geopolitice si de factorii macroeconomici, scaderea evaluarii si performanta slaba a pretului actiunilor dupa listarea publica initiala au dus la amanarea multor IPO-uri in timpul trimestrului. Majoritatea pietelor importante au inregistrat o incetinire dramatica a activitatii IPO in YTD 2022, dupa un an record in 2021, se arata intr-un comunicat EY.


EXA Broker, venituri de aproape 20 milioane de lei in 2021

03 Jul 2022

EXA Broker (fost Expertasig Broker) a raportat anul trecut venituri din activitatea de intermediere de 19,5 milioane de lei, in crestere cu 20% fata de anul 2020.


VIDEO: Zodia Asigurarilor - dinamica si beneficiile creditelor comerciale

03 Jul 2022

In cel mai recent episod din Zodia Asigurarilor am discutat despre succesul comercial, riscuri dar si despre solutiile care exista. Polita de asigurare a creantelor comerciale poate fi incheiata de catre orice companie care vinde bunuri sau presteaza servicii cu plata la termen catre persoane juridice, pentru a se proteja impotriva riscului de neincasare a creantelor comerciale.


Reactoarele de la Cernavoda au fost asigurate cu doua milioane de dolari

03 Jul 2022

Nuclearelectrica, operatorul centralei atomice de la Cernavoda, a reinnoit contractul de asigurare de raspundere civila pentru daune nucleare a celor doua reactoare cu Nuclear Risk Insurers Limited (Marea Britanie), valoarea primei ridicandu-se la 1,17 milioane de dolari.


Campionii viitorului

03 Jul 2022

Peste 100 de tenismeni concureaza in aceste zile la Trofeul Campion Broker, la mai multe categorii de varsta - de la 10 ani pana la seniori. Competitia este organizata de catre Tenis Club Campion si este gazduita de catre Tenis Club AS Pitesti.


20 iulie 2022, ultima zi de depunere a cererilor de plata pentru creditorii CITY Insurance

03 Jul 2022

Potentialii creditori de asigurare ai Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance SA., in faliment, mai pot depune cereri de plata pana in data de 20 iulie 2022, pentru a putea beneficia de despagubirile cuvenite, din partea FGA, daca dreptul de creanta s-a nascut anterior ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii de faliment, respectiv pana la data de 20 aprilie 2022.


Cutremur cu magnitudinea de 4,1 in judetul Buzau

03 Jul 2022

Un cutremur cu magnitudinea ml 4,1 pe scara Richter s-a produs luni - 4 iulie, la ora locala 13:56, in zona seismica Vrancea, Buzau, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).


Gala DESTINE Broker a premiat cei mai performanti membri ai echipei

03 Jul 2022

Joi, 30 iunie a.c., DESTINE Broker, parte a DESTINE Holding, companie care ocupa de multi ani o pozitie de top in clasamentele de profil, a organizat un eveniment special cu ocazia aniversarii a 15 ani de prezenta pe piata de asigurari din Romania.