Stiri

Sondaj: 82% dintre respondenti au debite restante la buget si pot aplica pentru amnistia fiscala

25 May 2020

Marea majoritate (82%) a respondentilor unui sondaj realizat de PwC Romania au accesorii nestinse aferente obligatiilor bugetare principale scadente la 31 martie si se califica sa aplice pentru amnistia fiscala reglementata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.69/2020.


Documentele de asigurare Carte Verde, atasate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi tiparite pe hartie alba

25 May 2020

Incepand cu data de 1 iulie 2020, asiguratorii care au dreptul sa vanda asigurari RCA pe teritoriul Romaniei (membre ale BAAR) vor tipari polita de asigurare Carte Verde, indiferent daca se elibereaza cu contractul de asigurare RCA sau in mod separat, pe hartie de culoare alba in loc de culoare verde, asa cum este tiparita in prezent, a anuntat Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR.


Subscrierile UNIQA in Romania au scazut cu 6% in T1 2020, dar profitul s-a imbunatatit

25 May 2020

Primele brute subscrise in total de cele doua companii detinute de grupul UNIQA pe piata locala - UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata - se situau, la finalul primului trimestru din 2020, la nivelul de 23,8 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior.


CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber

24 May 2020

Brokerii de asigurari joaca un rol esential in a aborda acoperirea adecvata si o serie de alti factori care tin pe loc piata de asigurari cibernetice. Aceasta e concluzia cheie a unui raport realizat de catre CyberCube si citat de the Actuarial Post.


ING Bank: profit net in scadere cu 27% in primul trimestru

24 May 2020

ING Bank a inregistrat un profit net in valoare de 143 de milioane de lei in primul trimestru din 2020, in scadere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii costurilor cu riscul ca urmare a deteriorarii perspectivelor economiei pe fondul pandemiei COVID 19.


Cum adaptam desfasurarea controalelor fiscale la restrictiile impuse de starea de alerta?

24 May 2020

In contextul incetarii starii de urgenta si al repornirii economiei, exista o preocupare ridicata in toate mediile pentru instituirea unor proceduri care sa permita desfasurarea in siguranta a activitatilor umane si economice.


STUDIU: Romania are piata de asigurari auto cu cea mai mare rata a daunei din Europa Centrala si de Est

24 May 2020

In Top 5 piete de asigurari generale din Europa Centrala si de Est, Romania este cea in care asigurarile auto au impactul cel mai puternic, atat din perspectiva primelor brute suscrise, cat si din cea a cheltuielilor cu daunele. Aceasta este una dintre concuziile unui studiu care a analizat situatia financiara din regiune in 2019, realizat de XPRIMM.


VIDEO: Ora de Risc: Ce asteptari avem de la mediul politic?

24 May 2020

Despre asteptarile pe care le au asiguratorii de la mediul politic, programe de educatie financiara, si nu numai, au discutat Tony ROMANI - Secretar de Stat si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.


Pandemia COVID-19 impune pietei de asigurari sa foloseasca solutii hibride de distributie

24 May 2020

"Transformarea distributiei de asigurari a inceput de ceva vreme, iar unele lucruri se vor accelera. Efectele nu se vor vedea prea mult in 2020, ci in anii urmatori", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Victor SRAER, Managing Partner, OTTO Broker.


Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari

24 May 2020

Ciclonul Amphan, primul super-ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani, va genera cereri de despagubire in valoare de sute de milioane de dolari, totalul pierderilor economice fiind estimat la peste 13 miliarde de dolari.