Stiri

Performanta pietelor din Croatia si Slovenia, pe fondul crizei COVID-19, analizata pe canalul YouTube XPRIMM TV

17 Sep 2020

Piata non-life din Croatia a performat extrem de bine, in primele opt luni ale anului in curs, inregistrand o usoara crestere, care se datoreaza si jucatorilor croati din industria de asigurari, care au iesit din tara si au activat si in Austria, Italia si Slovenia, a declarat Hrvoje PAUKOVIC - Director, Croatian Insurers' Bureau -, in cadrul celei mai recente editii a emisiunii XPRIMM Time for Business, difuzata pe canalul de YouTube al XPRIMM TV.


IFN-urile care vor sa acorde finantare prin IMM Leasing de Echipamente si Utilaje se pot inscrie in program pana pe 25 septembrie

17 Sep 2020

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a transmis ca invita institutiile financiare nebancare sa participe in noul program guvernamental de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii - IMM Leasing de Echipamente si Utilaje.


Zurich a lansat Climate Change Resilience Services, pentru a ajuta companiile sa faca fata riscurilor presupuse de schimbarile climatice

17 Sep 2020

Zurich Insurance Group a anuntat lansarea Climate Change Resilience Services, pentru a ajuta companiile sa se pregateasca mai bine pentru riscurile actuale si viitoare asociate schimbarilor climatice, arata xprimm.com.


Moody's: Intr-un an marcat de catastrofe, pierderile asigurate generate de incendiile de vegetatie din SUA ar putea atinge 8 mld. dolari

16 Sep 2020

Moody's Investor Service a declarat miercuri, 16 septembrie, ca incendiile de vegetatie din vestul SUA ar fi provocat, pana in prezent, pierderi asigurate cuprinse intre 5 si 8 miliarde de dolari - un nivel care ar putea transforma anul 2020 in al treilea cel mai costisitor an din istoria SUA in ceea ce priveste daunele provocate de incendii, noteaza Claims Journal.


Aon: Pierderile asigurate de pe urma catastrofelor au atins 54 mld. dolari la nivel global. COVID-19, impact evident

16 Sep 2020

Pierderile asigurate, la nivel global, generate de evenimentele catastrofale si fenomenele meteorologice severe au atins deja, pana in acest punct al anului 2020, 54 de miliarde de dolari, iar efectele pandemiei COVID-19 sunt evidente in dezvoltarea prelungita a pierderilor, noteaza Aon.


Eurostat: Romania, printre tarile cu cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana

16 Sep 2020

In august, rata anuala a inflatiei din Romania a atins 2,5%, a patra cea mai mare din Uniunea Europeana, fiind urmata de Cehia (3,5%), Polonia (3,7%) si Ungaria (4%), arata datele Eurostat (Biroul de Statistica al Uniunii Europene).


Romania anunta noi obligatii pentru emitentii de criptomonede, un domeniu cu tranzactii suspecte de miliarde de dolari anual

16 Sep 2020

Uniunea Europeana extinde domeniul de reglementare asupra furnizorilor de servicii din domeniul criptomonedelor si a furnizorilor de portofele digitale, in incercarea de a asigura un cadru care sa poata preveni spalarea banilor, dupa ce fenomenul a atins cote ingrijoratoare la nivel mondial, noteaza Ioana Ungureanu, Forensic Deputy Director, si Silvia Iancus, Forensic Senior Consultant, Deloitte Romania.


VIDEO: In curand, filmul Galei Premiilor Pietei Asigurarilor 2020! Vezi secvente in premiera!

16 Sep 2020

In doar cateva zile vei putea sa vezi cum a fost la Gala Premiilor Pietei Asigurarilor 2020! Filmul evenimentului - o colectie de imagini si impresii de la fata locului, secvente speciale si momente de acordare a distinctiilor castigatorilor - va fi publicat in curand pe canalul XPRIMM de YouTube. Pana atunci, esti invitat sa urmaresti cateva secvente in premiera!


Dragos CALIN a primit avizul ASF pentru functia de Presedinte al Directoratului GRAWE Romania

16 Sep 2020

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in sedinta de miercuri - 16 septembrie a.c. -, masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private, printre care si numirea lui Dragos - Marius CALIN (foto) in functia de Presedinte al Directoratului la societatea GRAWE Romania Asigurare.


In fiecare zi, 4 persoane mor in accidente rutiere in Romania

16 Sep 2020

In primele 6 luni ale anului au avut loc, in medie, 16 accidente rutiere grave pe zi, soldate cu morti si raniti, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane - IGPR, transmise la solicitarea 1asig.ro.