Stiri

Europa cauta solutii pentru reglementarea unui fenomen care, in ultima vreme, transforma peisajul urban la nivel mondial: trotinetele electrice

13 Aug 2019

Sa fie interzise, sa fie aplicate amenzi pentru depasirea vitezei legale, utilizatorii sa fie obligati sa sustina un examen pentru obtinerea unui permis de conducere etc. De la Paris, la Berlin, orasele europene cauta solutii pentru reglementarea unui fenomen care a luat amploare in ultima perioada si care a transformat complet peisajele urbane: trotinetele electrice.


Aproape 7.000 de solicitari telefonice, solutionate de Call-Center-ul ASF, in S1 2019

13 Aug 2019

Consultantii Call-Center-ului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au preluat si au solutionat, in primul semestru al anului 2019, circa 7.000 de solicitari venite din partea consumatorilor de servicii financiare non-bancare. Din totalul apelurilor primite, 51% au vizat teme referitoare la domeniul asigurarilor.


TRANSILVANIA Broker a intermediat prime in valoare de peste 191 mil. lei, in primele sase luni

13 Aug 2019

Valoarea primelor intermediate de TRANSILVANIA Broker de Asigurare, in primul semestru al anului 2019, a crescut cu 11,7% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 191,7 milioane de lei (de la 171,6 mil. lei), se arata in raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).


EUROINS Romania sustine Fundatia Nane, care ingrijeste copii cu dizabilitati

13 Aug 2019

Douazeci si unu de copii cu diverse dizabilitati irecuperabile, provenind de la camine de orfani si din familii sarace, au asigurate un acoperis deasupra capului si mancarea zilnica prin EUROINS Romania, care a decis sa acopere aceste cheltuieli pentru Fundatia Nane.


Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti cauta asigurator CASCO si RCA, cu un buget de pana la 5,8 mil. lei

13 Aug 2019

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) organizeaza, in luna septembrie a.c., o licitatie publica in vederea achizitionarii unui pachet de servicii de asigurare RCA (cu Decontare Directa) si CASCO (fara fransiza) pentru parcul auto.


Costul accidentarilor inregistrate de cluburile de fotbal din Premier League, la cel mai inalt nivel din ultimii opt ani

13 Aug 2019

Cele 20 de cluburi de fotbal care au activat, in sezonul competitional 2018-2019, in Premier League au avut, per total, 764 de jucatori accidentati anul trecut, acesta fiind cel mai mare nivel din ultimii 8 ani, arata un studiu realizat de MARSH si citat de Actuarial Post.


Cum se implica brokerii in cresterea gradului de siguranta rutiera?

13 Aug 2019

Discutiile libere cu clientii privind comportamentul responsabil in trafic, dar si sustinerea unor campanii de educatie si preventie rutiera se numara printre masurile prin care DESTINE Broker se implica in educatia clientilor pentru a creste siguranta in trafic, a explicat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker.


ASF a lansat proiectul FinTech Hub

13 Aug 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat miercuri, 14 august 2019, pe site, proiectul FinTech Hub prin intermediul caruia a fost creat cadrul institutional pentru dialog cu societatile ce dezvolta solutii FinTech (inovatie tehnologica in domeniul serviciilor financiare) ce pot fi aplicate pe oricare dintre pietele reglementate si supravegheate de Autoritate.


Produsul Intern Brut a crescut cu 4,7% in S1 2019

13 Aug 2019

Produsul Intern Brut din primul semestru 2019 a fost mai mare cu 4,7% pe serie bruta si cu 4,8% pe seria ajustata sezonier, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit estimarii semnal publicate de Institutul National de Statistica (INS).


Valoarea de piata a celor mai mari 100 de companii atinge un record. Tehnologia domina clasamentul

13 Aug 2019

Valoarea de piata a celor mai mari 100 de companii listate din lume a crescut cu 5%, in 2019, pana la nivelul record de 21 trilioane de dolari, potrivit clasamentului global realizat de PwC, fiind determinata in principal de performanta companiilor din SUA.