Stiri

California: Un cutremur similar celui din 1989 ar produce pierderi de 27 de miliarde de dolari pentru re/asiguratori

21 Oct 2019

Daca seismul care a zguduit, in 1989, zona Golfului San Francisco (California) ar avea loc astazi, impactul economic ar fi de 6 ori mai mare, fiind estimat la 38 de miliarde de dolari, in vreme ce re/asiguratorii ar inregistra pierderi de 4 ori mai mari (4 miliarde de dolari), arata un studiu realizat de RMS. Cu acelasi scenariu, dar intr-o zona usor departata de zona Golfului, un seism de 6,9 grade pe scara Richter ar produce, astazi, pierderi mult mai mari, de 27 de miliarde de dolari pentru industria de re/asigurari.


OMNIASIG lanseaza inspectia de risc prin telefon pentru politele Casco

21 Oct 2019

Compania de asigurari OMNIASIG Vienna Insurance Group anunta ca isi continua strategia de digitalizare a proceselor si lanseaza serviciul video de inspectie de risc a autovehiculelor, la incheierea unei polite Casco.


Buget de pana la 4,8 milioane de lei pentru asigurarea CASCO a ambulantelor din Brasov

21 Oct 2019

Serviciul de Ambulanta Judetean Brasov organizeaza o licitatie, in luna noiembrie a.c., pentru achizitionarea unui pachet de asigurari CASCO, fara fransiza, pentru 63 de autosanitare si 2 autoturisme apartinand parcului auto.


CONCURS: A fost lansata a doua provocare din cadrul campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"!

21 Oct 2019

Deoarece Octombrie este, in acest an, Luna Asigurarilor de Locuinte si a Constientizarii Schimbarilor Climatice, in cadrul campaniei a fost lansata a doua provocare care ii indeamna pe romani sa actioneze pentru a combate factorii care conduc la astfel de fenomene.


AXA XL, parteneriat cu WaterAid, pentru a oferi apa potabila comunitatilor vulnerabile din nordul Indiei

21 Oct 2019

AXA a anuntat, recent, ca a incheiat un parteneriat cu WaterAid, pentru a duce apa potabila mai aproape de peste 10.000 de persoane din India rurala. Printre altele, finantarea oferita de catre AXA XL va ajuta WaterAid sa amenajeze blocuri sanitare si facilitati de asistenta medicala in scoli si centre comunitare, o unitate de alimentare cu apa pentru conducte, precum si infrastructura necesara colectarii apei pluviale.


Ce riscuri genereaza cele mai multe daune pe zona asigurarilor facultative de locuinte?

21 Oct 2019

Inundatiile cauzate de spargerea accidentala a conductelor instalatiilor sanitare, de refularea apei de canalizare, precum si inundatiile de la vecini genereaza cele mai multe daune pe segmentul asigurarilor facultative de locuinte, conform unei analize realizate in randul membrilor UNSAR*.


Activitatea de M&A a incetinit in al treilea trimestru, insa ramane consistenta

21 Oct 2019

Piata de fuziuni si achizitii (mergers & acquisitions - M&A) s-a situat la un nivel semnificativ in al treilea trimestru al acestui an, cand s-au anuntat 29 de tranzactii, cu una mai mult fata de perioada similara din 2018, conform unei analize Deloitte.


Raportul MCV al Comisiei Europene constata in Romania o involutie fata de progresele inregistrate in anii precedenti

21 Oct 2019

Comisia Europeana a adoptat marti, 22 octombrie, ultimul sau raport privind evolutia situatiei din Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, in contextul angajamentelor asumate de aceasta tara in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV).


Infografic: Activele din sistemul pensiilor private au crescut cu 16% in S1 2019, la peste 12 miliarde euro

06 Oct 2019

Valoarea activelor totale aflate in administrare, la nivelul intregului sistem de pensii private, a ajuns in primul semestru al anului 2019, la 57,43 miliarde de lei (12,13 miliarde de euro), in crestere cu 15,78% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand era de 45,6 miliarde lei, conform datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.


Certinvest Pensii, preluat de Grupul Financiar Banca Transilvania

03 Oct 2019

Grupul Financiar Banca Transilvania se extinde in domeniul pensiilor private. Astfel, BT Asset Management S.A.I. (BTAM) si BT Investments achizitioneaza 100% din Certinvest Pensii, potrivit unui comunicat al grupului publicat pe bursa.