Stiri

VIDEO: Campania "Afla totul despre asigurari" continua

07 May 2021

Dupa doua prime saptamani care s-au concentrat pe conceptele de baza din domeniul asigurarilor, campania "Afla totul despre asigurari" dedicata consumatorilor din Republica Moldova, organizata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si BNAA - Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova continua in aceasta perioada cu mesaje care subliniaza cele mai importante aspecte pe care asiguratii trebuie sa le cunoasca despre RCA.


Studiu: Numarul persoanelor care, incepand cu pandemia COVID-19, achizitioneaza asigurari de calatorie continua sa creasca

06 May 2021

71% dintre turistii din SUA si din Europa vor inchiria o casa sau un apartament de vacanta in urmatoarele 18 luni, in vreme ce numarul asigurarilor de calatorie incheiate este de asteptat sa creasca semnificativ. Acestea sunt unele dintre concluziile studiului "Vacation Rental Barometer", primul astfel de barometru international, realizat de catre Europ Assistance (EA) si Generali Global Assistance (GGA).


Buget de aproape 1,7 milioane de lei pentru asigurarea Casco a celor 3 parcuri auto ale MAE

06 May 2021

Ministerul Afacerilor Externe organizeaza o licitatie pentru a achizitiona servicii de asigurare facultativa (CASCO) a autovehiculelor din cele 3 parcuri auto ale MAE, fara fransiza, pe o perioada de 24 de luni.


VIDEO: Zodia Asigurarilor - Asigurarile de viata (mai) lunga si buna?

06 May 2021

Asigurarile de viata au fost subiectul central al episodului de saptamana aceasta din "Zodia Asigurarilor", incepand cu ce rol au acestea mai exact, la miturile nefondate care descurajeaza clientii din a-si incheia o astfel de polita.


PRBAR Academy anunta reluarea Programului "De vorba cu..."

06 May 2021

PRBAR Academy relanseaza seria de evenimente "De vorba cu....", in varianta online. Debutul primei sesiuni din noua serie va avea loc pe 11 mai 2021, de la ora 15.00 si ii va avea ca invitati pe Adrian MARIN - Presedintele UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania) si Stefan PRIGOREANU - Vicepresedintele PRBAR (Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare).


Studiu: Depresia, anxietatea si miscarea insuficienta cresc riscurile pentru sanatatea angajatilor din Romania, in contextul pandemiei

06 May 2021

6% dintre angajati au renuntat la serviciile medicale de care aveau nevoie de teama pandemiei, nivelul stresului este in crestere, dar tot mai multi angajati intentioneaza sa-si schimbe stilul de viata intr-unul sanatos. Acestea sunt o parte dintre concluziile studiului Mercer Marsh Benefits: Romania Health and LifeStyle Survey 2021.


SCOR a incheiat un parteneriat cu MNHN pentru a proteja biodiversitatea lumii

06 May 2021

SCOR Corporate Foundation for Science a incheiat un parteneriat cu Museum National d'Histoire Naturelle (MNHN), pentru a desfasura un studiu de anvergura cu privire la riscurile care ameninta biodiversitatea la nivel global, sub egida SCOR-MNHN Biodiversity and (Re)insurance Chair, noteaza xprimm.com.


Studiu: Companiile care si-au intensificat investitiile in tehnologie in timpul pandemiei si-au crescut veniturile de cinci ori mai repede

06 May 2021

Veniturile companiilor cu cea mai mare deschidere catre tehnologii precum inteligenta artificiala (AI), cloud, Internetul lucrurilor (IoT) cresc la o rata de cinci ori mai mare in comparatie cu organizatiile mai conservatoare din punct de vedere al inovatiei, arata un nou studiu Accenture.


Raiffeisen Bank: profit net de 198 mil. lei in primul trimestru al anului 2021

06 May 2021

Raiffeisen Bank a incheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 198 de milioane de lei, cu 41% mai mare fata de T1 2020 pe fondul unui nivel considerabil mai mic al costului riscului. Activele totale ale bancii au crescut la 52,2 miliarde lei, cu 9% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.


O delegatie a FMI, in "vizita virtuala" in Romania

06 May 2021

O echipa a Fondului Monetar International, condusa de seful misiunii FMI pentru Romania, Jan Kees MARTIJN, va vizita in mod virtual Bucurestiul, intre 10 si 28 mai, pentru analiza anuala a economiei romanesti, asa-numita Consultare pe Articolul IV.